Werkwijze

Omdat alles handgemaakt is en afgestemd wordt, zijn er tal van mogelijkheden. Neem daarom altijd eerst contact op om jouw wensen te bespreken en te informeren naar de mogelijkheden. Vervolgens worden de materialen gebracht of verzonden (op eigen kosten) waarna het uiteindelijke ontwerp met je zal worden besproken (dit kan in de Troostkamer in Zoetermeer of telefonisch). U krijgt dan ook de definitieve prijs. Na de bespreking duurt het ongeveer een week voordat je kussen/knuffel klaar is. Voor een deken is twee weken nodig. Daarna kan je jouw persoonlijk aandenken komen ophalen in de Troostkamer (exclusief verzendkosten) of deze wordt verzonden (op eigen kosten).

 

Om voorbeelden te bekijken of ideeën op te doen, ga naar mijn portfolio. Hieronder wat voorbeelden van patronen te bruiken voor koesterkussens en dekens.

 

Patronen

Hieronder een aantal voorbeelden van watvoor patronen er gekozen kunnen worden voor kussens en dekens. Varianten hierop zijn ook mogelijk, dit wordt bij het maken van een order besproken. De voorbeelden zijn niet geheel op schaal.

De hierboven getoonde voorbeelden zijn allemaal basiskussens met zes, zeven, acht of negen vlakken. Dit patroon komt op de voorzijde van het kussen. De achterzijde is dan effen van één stof.

Het linkerpatroon is een voorbeeld van een kussen met extra vlakken. Dit voorbeeld heeft in totaal 21 vlakken.

De hierboven getoonde patronen zijn voorbeelden van dekens (let op: niet op schaal, de vorm wijkt af van de standaardafmetingen (140 x 180 cm) van het deken. De voorbeelden hebben 10, 14 t/m 17 en 25 vlakken. Het hieronder getoonde patroon heeft 35 vlakken.